ΕΚΦΕ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΝΙΚΑΙΑΣ

ΔΝΣΗ ΔΘΜΙΑΣ ΕΚΠΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ

Δραστηριότητες 2001-02

E-mail Εκτύπωση PDF

12 /10/2001

Ενημέρωση  των  καθηγητών ? υπευθύνων  εργαστηρίων  Φυσικών  Επιστημών  των  Ενιαίων  Λυκείων  σχετικά με την  οργάνωση  του  εργαστηριακού  χώρου και τη χρήση του απαγωγού αερίων.  Η  συνάντηση  έγινε  σε  συνδυασμό  με  την  παρουσίαση  του  πακέτου  ΦΕ 27  «Τροφοδοτικά  υψηλής  και  χαμηλής  τάσης».

29/11/2001 και 3 /12/2001

Εκπαιδευτική συνάντηση των καθηγητών ΠΕ4 των Γυμνασίων  αρμοδιότητας  του  ΕΚΦΕ, με  θέμα: «Διδακτική προσέγγιση της  Φυσικής Γ΄ Γυμνασίου σύμφωνα με το  νέο διδακτικό πακέτο». Η  συνάντηση  οργανώθηκε  από  το  Β΄ ΕΚΦΕ  και  τους  σχολικούς  συμβούλους  ΠΕ4 κ.κ. Κουμπή και Στεφανίδη. Την παρουσίαση του νέου βιβλίου και την επίδειξη πειραμάτων έκανε ο εκ των Συγγραφέων και Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Χαλανδρίου κ. Καμπούρης. Την  παρακολούθησαν 50  καθηγητές  σε  4 διαδοχικές συναντήσεις διάρκειας  3  ωρών εκάστη.

4 και 5/2/2002

Εκπαιδευτική συνάντηση των καθηγητών  ΠΕ4  των  Γυμνασίων   με θέμα:  «Πειραματική   προσέγγιση του μαθήματος της   Χημείας στο  Γυμνάσιο». Οι  52 καθηγητές  που  συμμετείχαν  στη  συνάντηση, δούλεψαν  σε  μετωπικό  εργαστήριο  τις  σημαντικότερες  εργαστηριακές  ασκήσεις  που  αναφέρονται  στους  αντίστοιχους  οδηγούς της Β΄ και  Γ΄  Γυμνασίου.  Στην οργάνωση και προετοιμασία συμμετείχαν οι συνεργάτες του ΕΚΦΕ Ε. Βράκα και Σ. Πάγκαλος.  Έγιναν  δύο  συναντήσεις   διάρκειας  3  ωρών  εκάστη.

23/2/2002

Οργάνωση, από  κοινού  με  το  Α΄ ΕΚΦΕ  Πειραιά, τους  σχολικούς  συμβούλους  ΠΕ4   και  την  Ένωση  Ελλήνων  Φυσικών, ημερίδας  με  θέμα:

«Η  διδακτική  των  Φυσικών  Επιστημών ? Καινοτομίες  στην   εκπαίδευση».

 Η  ημερίδα  πραγματοποιήθηκε  στο  Δημαρχείο  Νίκαιας με την  συμμετοχή    300  εκπαιδευτικών

Έκδοση των πρακτικών απο το ΕΚΦΕ Νίκαιας

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν δύο εργασίες:

-      Στεφανίδης  Κ. -Αγγελόπουλος  Β.  ? Γ. Τουντουλίδης

«Θέματα  εξετάσεων: Στατιστική  μελέτη  της  βαθμολογίας  στη  Φυσική  και  τη  Χημεία  στις  Πανελλαδικές  Εξετάσεις  2000 ? 2001»                 

-      Τουντουλίδης  Γ. 

«Το πείραμα  του  απλού  εκκρεμούς: Από  την  εργαστηριακή  άσκηση, στην αξιοποίηση  των  αισθητήρων  και  στη  χρησιμοποίηση  εκπαιδευτικού  λογισμικού»

  

28/2 και 1/3/2002

Συμμετοχή στη διήμερη  Πανελλαδική Συνάντηση Εργασίας  των Σχολικών Συμβούλων Φυσικών Επιστημών και των Υπευθύνων ΕΚΦΕ στο Άργος  με θέμα τη λειτουργία των εργαστηρίων Φ. Ε.  Η παρέμβαση μας στη συνάντηση αφορούσε μία βελτιωτική πρόταση -  συμπλήρωση στο φύλλο εργασίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου πάνω στη «μέτρηση της επιτάχυνσης της βαρύτητας (g) με τη βοήθεια του απλού εκκρεμούς».

Επίσης συμμετείχαμε στην έκθεση αφίσας με παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας.

 

 Μάρτιος- Απρίλιος 2002

Οργάνωση, προετοιμασία και πραγματοποίηση της  εργαστηριακής  άσκησης  «Μέτρηση  της  επιτάχυνσης  της  βαρύτητας  με  τη  βοήθεια  του  απλού  εκκρεμούς»,  της Φυσικής  Γενικής  Παιδείας  Β΄ Λυκείου

 

-Συμμετοχή και παρουσίαση εργασίας στη διήμερη  Πανελλαδική Συνάντηση Εργασίας των Σχολικών. Συμβούλων Φ.Ε και των Υπευθύνων ΕΚΦΕ στο Άργος .

04/05/2002 - 07/05/2002

Από 4 ως 7 Μαΐου 2002,επίσκεψη στο Ερευνητικό Κέντρο Deutsches Electronen Synchrotron ? DESΥ - στο Αμβούργο Γερμανίας. Στο ταξίδι συμμετείχαν 15 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο Κέντρο και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα των στοιχειωδών σωματιδίων, από τους κ. κ. Ι. Γκιάλα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Στ. Μπαγάνη καθηγητή  Πανεπιστημίου Columbia ΗΠΑ. Επίσης επισκέφτηκαν τον Hadron ? Electron Ring Accelerator HERA.

 

Δραστηριότητες 2002-03

E-mail Εκτύπωση PDF

4/11/2002 - 6/11/2002

Εκπαιδευτική συνάντηση των καθηγητών Λυκείων που διδάσκουν το μάθημα της Βιολογίας σε συνεργασία με τούς Σχολικούς Συμβούλους. Κατά την συνάντηση πραγματοποιήθηκε η άσκηση 2 του εργαστηριακού οδηγού Γ΄ Λυκείου Θετ. Κατεύθυνσης με θέμα: «Αντιγραφή και έκφραση της γενετικής πληροφορίας» και έγινε χρήση του μικροσκοπίου επί μονίμου καθώς και επί νωπού παρασκευάσματος.

2/12/2002 - 4/12/2004

Εκπαιδευτική συνάντηση των καθηγητών που διδάσκουν το μάθημα της Χημείας στο Λύκειο σε συνεργασία με τούς Σχολικούς Συμβούλους. Κατά την συνάντηση πραγματοποιήθηκε η άσκηση 2 του εργαστηριακού οδηγού Γ΄ Λυκείου Θετ. Κατεύθυνσης με θέμα: «Υπολογισμός της περιεκτικότητας του ξιδιού σε οξικό οξύ» και έγινε επίδειξη της λειτουργίας και του τρόπου βαθμονόμησης του πεχαμέτρου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο φαινόμενο εξουδετέρωσης ασθενούς οξέος από ισχυρή βάση.

27/1/2003 - 29/1/2003

Εκπαιδευτική συνάντηση των καθηγητών που διδάσκουν το μάθημα της Φυσικής στο Λύκειο, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Κατά τη συνάντηση μελετήθηκε θεωρητικά και πραγματοποιήθηκε σε μετωπικό εργαστήριο η Άσκηση 4 του εργαστηριακού οδηγού Γ΄ Λυκείου Θετ. ? Τεχν. Κατεύθυνσης με θέμα: «Προσδιορισμός της ροπής αδράνειας κυλίνδρου που κυλίεται σε πλάγιο επίπεδο». Έγινε επίδειξη της άσκησης μέσω του Συστήματος Συγχρονικής Λήψης ? Απεικόνισης (ΣΣΛ-Α).

10/2/2003 - 12/2/2003

Εκπαιδευτική συνάντηση των καθηγητών που διδάσκουν το μάθημα της Φυσικής στο Λύκειο, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Κατά τη συνάντηση μελετήθηκε θεωρητικά και πραγματοποιήθηκε σε μετωπικό εργαστήριο η άσκηση της Φυσικής Γενικής Παιδείας Β΄ Λυκείου με θέμα: «Προσδιορισμός της επιτάχυνσης της βαρύτητας g με τη βοήθεια του απλού εκκρεμούς», σύμφωνα με το φύλλο εργασίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου έγινε επίδειξη της άσκησης μέσω του ΣΣΛ-Α.

3/3/2003

Δειγματική διδασκαλία στους νεοδιορισθέντες Φυσικούς στα πλαίσια της Β΄ φάσης (Φεβρουαρίου ? Μαρτίου 2003) της εισαγωγικής επιμόρφωσης στο ΠΕΚ Πειραιά. Η διδασκαλία εστιάσθηκε στη χρήση της εργαστηριακής άσκησης στη διδακτική διαδικασία με θέμα:

ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ (g) ΜΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΕΚΚΡΕΜΕΣ

 με την βοήθεια του Συστήματος Συγχρονικής Λήψης ? Απεικόνισης

 

Δραστηριότητες 2003-04

E-mail Εκτύπωση PDF

20/10/2003 - 22/10/2003

Εκπαιδευτική συνάντηση για τους καθηγητές που διδάσκουν το μάθημα της Βιολογίας στο Γυμνάσιο, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Σ. Κουμπή (2ο Γραφείο) και Κ. Στεφανίδη (3ο, 4ο Γραφείο). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ενημέρωση για τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών και πραγματοποιήθηκαν σχετικές ασκήσεις επίδειξης και μετωπικού εργαστηρίου.

1/12/2003 - 3/12/2003

Εκπαιδευτική συνάντηση των καθηγητών που διδάσκουν το μάθημα της Χημείας στο Γυμνάσιο, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακές ασκήσεις στα πλαίσια της διδακτικής του μαθήματος της Χημείας.

15/12/2003 - 17/12/2003

Εκπαιδευτική συνάντηση για τους καθηγητές που διδάσκουν το μάθημα της Φυσικής στο Γυμνάσιο, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους. Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακές ασκήσεις αναφερόμενες στα κεφάλαια ευθύγραμμης κίνησης, δύναμης, πίεσης και θερμότητας.

26/1/2004 - 28/1/2004

Δεύτερη εκπαιδευτική συνάντηση για τη Φυσική του Γυμνασίου και πάλι σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους. Στη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για τη Φυσική και πραγματοποιήθηκαν  εργαστηριακές ασκήσεις αναφερόμενες στα κεφάλαια της οπτικής, του μαγνητισμού, των ηλεκτροστατικών αλληλεπιδράσεων και των ηλεκτρικών κυκλωμάτων.

1/3/2004 - 3/3/2004

Ενημερωτική συνάντηση των καθηγητών των Ενιαίων Λυκείων σχετική με τον τρόπο χρήσης και λειτουργίας του φασματοσκοπίου, το οποίο παραδόθηκε στα Λύκεια της αρμοδιότητας μας μέσα στον Φεβρουάριο. Στη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακές ασκήσεις με βάση τα σχετικά φύλλα εργασίας που υπάρχουν στο πακέτο του οργάνου.

24/04/2004

Επιστημονική ημερίδα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Νίκαιας με θέμα: «Η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών ? η χρήση των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση»

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε παρουσίαση δύο εργασιών :

Α)  Κ. Στεφανίδης   -  Γ. Τουντουλίδης

 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ:

ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Β) Γ. Τουντουλίδης

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΦΘΙΝΟΥΣΑΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΑΛΑΝΤΩΤΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ

 30/9/03  -  17/3/04

Συμμετοχή σε επιτροπή του ΥΠΕΠΘ για την παρακολούθηση των συμβάσεων προμήθειας για τα Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών των Λυκείων.

-      Δημιουργία ιστοσελίδας του ΕΚΦΕ.

 

Δραστηριότητες 2004-05

E-mail Εκτύπωση PDF

11/10/2004 - 13/10/2004

Εκπαιδευτική συνάντηση για τους καθηγητές που διδάσκουν το μάθημα της Φυσικής στο Λύκειο, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Σ. Κουμπή (2ο Γραφείο) και Κ. Στεφανίδη (3ο, 4ο Γραφείο). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε η εργαστηριακή άσκηση του Φασματοσκόπιου της Γ΄ Λυκείου.

8/10/2004 - 10/11/2004

Εκπαιδευτική συνάντηση των καθηγητών που διδάσκουν το μάθημα της Χημείας στο Λύκειο, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν οι εργαστηριακές ασκήσεις «Εύρεση PH διαλύματος και καταβύθιση ιζήματος» στα πλαίσια της διδακτικής του μαθήματος της Χημείας.

6/10/2004 - 8/12/2004

Εκπαιδευτική συνάντηση των καθηγητών που διδάσκουν το μάθημα της Φυσικής, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους. Πραγματοποιήθηκε η εργαστηριακή άσκηση «Ηλεκτρικό κύκλωμα» για την Β΄ Λυκείου.

27/01/2005

Εκδήλωση για τα 50χρονα του CERN στο Δημαρχείο της Νίκαιας (27/01/2005) Ομιλητές οι Αν. Καθηγητές ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ Ν. Τράκας και Θ. Αλεξόπουλος

Φεβρουάριος 2005

Κατά τη διάρκεια του μηνός  έγινε επίδειξη χρήσης αισθητήρων στους καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων. Πραγματοποιήθηκαν 7 συναντήσεις κατά τις οποίες επιδείχτηκαν 7 διαφορετικά πειράματα με τη βοήθεια των αισθητήρων. Τα πειράματα παρακολούθησαν και εξασκήθηκαν σε αυτά 54 εκπαιδευτικοί.

09/03/2005

Οργάνωση συμμετοχής των Λυκείων του Πειραιά στο πρόγραμμα «Master classes» που πραγματοποιήθηκε στις 9/3/05 στους χώρους του Πολυτεχνείου, Πανεπιστημίου και ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

23/03/2005

Εκδήλωση με ομιλητή τον Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Ανοικτού Παν/νιου κ. Σ. Τζαμαρία για «την έννοια της αλληλεπίδρασης μέσα από τα Nobel Φυσικής» και «από τη Φυσική του μικρόκοσμου στον μεγάκοσμο». στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κερατσινίου (23/03/2005)

4,5/4/2005

Εκπαιδευτική συνάντηση για τους καθηγητές που διδάσκουν το μάθημα της Βιολογίας στο Γυμνάσιο, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν εργαστηριακές δραστηριότητες αναφερόμενες στο κεφάλαιο της Οικολογίας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 21 Δεκέμβριος 2008 17:03
 

Δραστηριότητες 2005-06

E-mail Εκτύπωση PDF

06/10/2005

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση  στην Ιωνίδειο Σχολή με θέμα "Τέσσερις Φυσικοί για τον Αϊνστάιν : συζητούν, διαφωνούν, συνθέτουν και ακούν τη μουσική που άκουγε" με ομιλητές τους Αντρέα Βαλαδάκη της Βαρβακείου σχολής Αθηνών, Αντρέα Κασσέτα της Ιονίου Σχολής Αθηνών, Ναπολέοντα Παπαδόπουλο Δ.ντή της Ιωνιδείου σχολής Πειραιά και Παναγιώτη Σκούντζο καθηγητή των ΤΕΙ Πειραιά

26/10/05 - 30/10/05

Στις 26 ως 30/10/05 πραγματοποιήθηκε  η τρίτη εκπαιδευτική επίσκεψη 20 εκπαιδευτικών ΠΕ4 από τον Πειραιά, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Μελετών (CERN) στην Γενεύη της Ελβετίας. 

7, 8 και 16/11/05

      Ενημερωτικές συναντήσεις με τους Υπευθύνους ΣΕΦΕ των Λυκείων. Στις συναντήσεις αυτές έγινε ενημέρωση για τις προτεινόμενες από το ΥΠΕΠΘ εργαστηριακές ασκήσεις και συζήτηση για την βελτίωση της λειτουργίας του θεσμού του ΣΕΦΕ, καθώς και επίδειξη χρήσης αισθητήρων

14/11/05 - 16/11/05

       Αντίστοιχες ενημερωτικές συναντήσεις με τους Υπεύθυνους ΣΕΦΕ των Γυμνασίων.

5/12/05 - 7/12/05

       Εκπαιδευτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών Λυκείου για την Φυσική, όπου πραγματοποιήθηκαν όλες οι προτεινόμενες από το ΥΠΕΠΘ εργαστηριακές ασκήσεις με τις κλασικές μεθόδους.

12/12/05 - 14/12/05

       Εκπαιδευτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών Γυμνασίου για την Φυσική, όπου πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακές ασκήσεις προτεινόμενες από το ΕΚΦΕ.

19/12/05 - 21/12/05

       Εκπαιδευτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών Λυκείου για την Φυσική, όπου πραγματοποιήθηκαν όλες οι προτεινόμενες από το ΥΠΕΠΘ εργαστηριακές ασκήσεις με τη χρήση αισθητήρων.

13/1/06 - 15/1/06

       Εκπαιδευτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών Λυκείου για την Βιολογία, όπου πραγματοποιήθηκαν όλες οι προτεινόμενες από το ΥΠΕΠΘ εργαστηριακές ασκήσεις

16/1/06 - 18/1/06

       Εκπαιδευτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών Λυκείου για την Χημεία, όπου πραγματοποιήθηκαν όλες οι προτεινόμενες από το ΥΠΕΠΘ εργαστηριακές ασκήσεις.

23/1/06 - 24/1/06 και 1/3/06

      Εκπαιδευτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών Γυμνασίου για την Χημεία, όπου πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακές ασκήσεις προτεινόμενες από το ΕΚΦΕ.

27/2/06 - 28/2/06 και 1/3/06

       Εκπαιδευτικές συναντήσεις των εκπαιδευτικών Γυμνασίου για την Βιολογία, όπου πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακές ασκήσεις προτεινόμενες από το ΕΚΦΕ.

22/2/06

Συμμετοχή στη Β΄ φάση εισαγωγικής επιμόρφωσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στο ΠΕΚ Πειραιά, με τρεις δειγματικές  διδασκαλίες:

α) Στη Φυσική Β΄ Λυκείου Γεν. Παιδ.: Μετωπικό εργαστήριο «Νόμος του ΟΗΜ-μέτρηση αντίστασης αντιστάτη και λαμπτήρα. Σύνδεση αντιστάσεων σε σειρά και παράλληλα».

β) στη Χημεία Β΄ Λυκείου Γεν. Παιδ.: «Εισαγωγή στα καρβοξυλικά οξέα: φυσικές και χημικές ιδιότητες . Μετωπικό εργαστήριο».

γ) στη Βιολογία Γ΄ Γυμνασίου: « Γενετικό υλικό - Μίτωση - Μείωση »

 

18/3/06

Οργάνωση συμμετοχής για δεύτερη συνεχή χρονιά των Λυκείων του Πειραιά στο πρόγραμμα «Master classes» που πραγματοποιήθηκε στις 18/3/06 στους χώρους του Πολυτεχνείου, Πανεπιστημίου και ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

29/3/06 ? 2/4/06

      Πραγματοποιήθηκε το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στην Λάρισα, όπου παρουσιάστηκε εργασία από τους Γ. Τουντουλίδη, Ν. Παπαδημητρόπουλο & Σ. Πλατανιστιώτη, με θέμα «Προτάσεις για τη χρήση του MultiLog στα εργαστήρια φυσικών επιστημών της Δ/θμιας εκπαίδευσης. Ενδεικτικά πειράματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας.». Αναλυτικότερα:

Για τη Φυσική: «Σύνθεση ταλαντώσεων ? Παραγωγή και μελέτη διακροτήματος».

Για τη Χημεία: «Μελέτη της καταλυτικής διάσπασης του Η2Ο2».

Για τη Βιολογία: «Παρατήρηση της φωτοσυνθετικής δραστηριότητας μέσω αισθητήρων».

 10ος ? 12ος /2005

      Ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Γ. Τουντουλίδης συμμετείχε στην ομάδα εργασίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για τη συγγραφή νέων εργαστηριακών ασκήσεων Φυσικής με τη χρήση των αισθητήρων. Οι ασκήσεις αυτές στάλθηκαν από το ΥΠΕΠΘ στα Λύκεια της χώρας για να πραγματοποιηθούν στα επόμενα σχολικά έτη.

 

Δραστηριότητες 2006-07

E-mail Εκτύπωση PDF

20/2/2007-20/3/2007

Σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς των Λυκείων με θέμα: Εκμάθηση του Συστήματος Συγχρονικής Λήψης ? Απεικόνισης με χρήση του DB-Lab (αισθητήρες)

8/3/2007

Συμμετοχή στη Β΄ φάση εισαγωγικής επιμόρφωσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στο ΠΕΚ Πειραιά, με τρεις δειγματικές  διδασκαλίες:

α) Στη Φυσική Γ΄ Λυκείου Θετ. Κατεύθ: «Ροπή αδράνειας στερεού σώματος. Μελέτη της κίνησης κυλίνδρου σε κεκλιμένο επίπεδο και πειραματικός προσδιορισμός της ροπής αδράνειας του με τη βοήθεια των αισθητήτων».

β) στη Χημεία Β΄ Λυκείου Γεν. Παιδ.: «Εισαγωγή στα καρβοξυλικά οξέα: φυσικές και χημικές ιδιότητες . Μετωπικό εργαστήριο».

γ) στη Βιολογία Β?  Λυκείου Γεν. Παιδ.: « Κυτταρική διαίρεση ? Μίτωση με χρήση εποπτικού και εργαστηριακού υλικού»

 10/12/06 και 17/12/06

Συμμετοχή στη Α΄ φάση εισαγωγικής επιμόρφωσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στο ΠΕΚ Πειραιά, στη θεματική ενότητα: «Ένταξη της πειραματικής διαδικασίας στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στα Σχολεία της Δ/θμιας Εκ/σης ? Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στο Σχολικό Εργαστήριο Φυσικής στα Λύκεια.»

 

22-23-24/2/07

Εργαστηριακές παρουσιάσεις ασκήσεων Φυσικής Γυμνασίου, μεταξύ των οποίων και οι καθοριζόμενες από την εγκύκλιο Γ7/82427/ 14-8-2006 του ΥΠΕΠΘ

 

5-6-7/2/07

Εργαστηριακές παρουσιάσεις ασκήσεων Χημείας και Βιολογίας Γυμνασίου, μεταξύ των οποίων και οι καθοριζόμενες από την εγκύκλιο Γ7/82427/ 14-8-2006 του ΥΠΕΠΘ

 

27-28-29/11/06

Συνάντηση με τους Υ.Σ.Ε.Φ.Ε. των Λυκείων με θέμα:

·         Προγραμματισμός των εργαστηριακών ασκήσεων για το τρέχον σχολικό έτος

·         Προτάσεις για την εργονομική διευθέτηση του εργαστηριακού εξοπλισμού

 

20-21-22/11/06

 Συνάντηση με τους Υ.Σ.Ε.Φ.Ε. των Γυμνασίων με θέμα τον προγραμματισμό των εργαστηριακών ασκήσεων και τον εμπλουτισμό του εξοπλισμού του εργαστηρίου για το τρέχον σχολικό έτος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 21 Δεκέμβριος 2008 16:46
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Science in School

science in school

ΠΑΝΕΚΦΕ

panekfe

CHEM VIEW

Master Classes

Η ΧΗΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Τι θα θέλατε περισσότερο από το ΕΚΦΕ;
 
Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
 

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 3 επισκέπτες συνδεδεμένους

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα4
mod_vvisit_counterΧτες45
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα228
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα949
mod_vvisit_counterΣυνολικά259927