ΕΚΦΕ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΝΙΚΑΙΑΣ

ΔΝΣΗ ΔΘΜΙΑΣ ΕΚΠΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Πειραματικός Μαθητικός Διαγωνισμός Γυμνασίων 2012

Το ΕΚΦΕ Πειραιά ? Νίκαιας μετά την επιτυχή διεξαγωγή του 1ου πειραματικού διαγωνισμού κατά τη σχολική χρονιά 2010-2011 και λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών για την πειραματική προσέγγιση της γνώσης στις φυσικές επιστήμες, προκηρύσσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διαγωνισμό πειραμάτων Φυσικών Επιστημών για του μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου των σχολείων περιοχής ευθύνης του με τίτλο:

«Πειραματίζομαι και ανακαλύπτω»

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Μαΐου στο εργαστήριο του ΕΚΦΕ (Ακροπόλεως 53 Νίκαια). Ειδικότερα τα Γυμνάσια των Δήμων, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας θα διαγωνιστούν στις 8 Μαΐου ενώ τα Γυμνάσια των Δήμων Κορυδαλλού και Νίκαιας στις 9 Μαΐου. Τα Γυμνάσια Σπετσών, Ύδρας και Κυθήρων μπορούν να συμμετάσχουν οποιαδήποτε από τις δύο ημερομηνίες, κατόπιν συνεννόησης με την Οργανωτική Επιτροπή. Η ώρα προσέλευσης των ομάδων είναι 11.00πμ και η διάρκεια του διαγωνισμού είναι 2 ώρες.

 

Κάθε Γυμνάσιο θα συμμετάσχει με μία τριμελή ομάδα μαθητών από την Γ΄ Γυμνασίου που θα επιλεγεί από τους εκπαιδευτικούς ΠΕ4 που διδάσκουν στην Γ' τάξη, με την ευθύνη του Υπεύθυνου ΣΕΦΕ και με τη σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλέξουν οποιονδήποτε τρόπο αξιολόγησης κρίνουν ότι μπορεί να οδηγήσει στην βέλτιστη επιλογή (π.χ. εσωτερικό διαγωνισμό κ.α.).

Οι μαθητές θα εξεταστούν σε εργαστηριακές ασκήσεις και δραστηριότητες που αφορούν την ύλη της B΄ και Γ΄ Γυμνασίου στην Φυσική, την Χημεία και την Βιολογία.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν υπηρεσιακά ή ηλεκτρονικά στο ΕΚΦΕ Νίκαιας, μέχρι τις 30 Απριλίου 2012. Στην δήλωση θα περιλαμβάνονται:

- τα ονόματα των συμμετεχόντων μαθητών,

- το όνομα και το τηλέφωνο του Υπεύθυνου ΣΕΦΕ που θα πρέπει να συνοδεύει τους μαθητές

Στις ομάδες του διαγωνισμού που θα πρωτεύσουν, θα απονεμηθούν βραβεία.

Η οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού συγκροτείται από τον Υπεύθυνο και τους συνεργάτες του ΕΚΦΕ.

 

Science in School

science in school

ΠΑΝΕΚΦΕ

panekfe

CHEM VIEW

Master Classes

Η ΧΗΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Τι θα θέλατε περισσότερο από το ΕΚΦΕ;
 
Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
 

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 8 επισκέπτες συνδεδεμένους

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα43
mod_vvisit_counterΧτες45
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα222
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα943
mod_vvisit_counterΣυνολικά259921