ΕΚΦΕ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΝΙΚΑΙΑΣ

ΔΝΣΗ ΔΘΜΙΑΣ ΕΚΠΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Πειραματικός Μαθητικός Διαγωνισμός EUSO 2012

 Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) προκηρύσσει «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή στην 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2012» δύο τριμελών ομάδων μαθητών Λυκείου. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου που γεννήθηκαν μετά από την 1-1-1995.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: στην πρώτη φάση, σε τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, θα επιλεγούν τριμελής/-είς ομάδα/-ες μαθητών από την περιοχή ευθύνης κάθε ΕΚΦΕ. Οι τοπικοί διαγωνισμοί θα διεξαχθούν στις 26 Νοεμβρίου 2011. Οι ομάδες που θα επιλεγούν από όλους τους τοπικούς διαγωνισμούς, θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου 2012, στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας, στην Αθήνα.

Από την τελική φάση του διαγωνισμού επιλογής θα επιλεγούν οι δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2012, που θα πραγματοποιηθεί στο Vilnius, της Λιθουανίας από 22-29 Απριλίου 2012.

Η 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad, EUSO, (www.euso.dcu.ie). Ο διαγωνισμός στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα είναι αποκλειστικά πειραματικός και αφορά μαθητές Λυκείου. Σκοπός του διαγωνισμού είναι:

  • Η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών.
  • Η ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή, που απαιτούν πειραματική πρακτική, στο σχολικό εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.

Διαβάστε όλο το σχετικό έγγραφο:

Attachments:
Download this file (euso_2012.pdf)euso_2012.pdf[ ]

 

 

 

Science in School

science in school

ΠΑΝΕΚΦΕ

panekfe

CHEM VIEW

Master Classes

Η ΧΗΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Τι θα θέλατε περισσότερο από το ΕΚΦΕ;
 
Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
 

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα5
mod_vvisit_counterΧτες25
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα30
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα1055
mod_vvisit_counterΣυνολικά260033