ΕΚΦΕ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΝΙΚΑΙΑΣ

ΔΝΣΗ ΔΘΜΙΑΣ ΕΚΠΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Διενέργεια Τοπικού Διαγωνισμού Εργαστηριακών Δραστηριοτήτων για επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών ? EUSO 2013

euso2013Το ΕΚΦΕ Πειραιά ? Νίκαιας στα πλαίσια του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2013, διοργανώνει τοπικό προκριματικό διαγωνισμό εργαστηριακών δεξιοτήτων στα μαθήματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας για μαθητές ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., που έχουν γεννηθεί μετά την 01-01-1996.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.

Ο τοπικός Μαθητικός Διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 στα Εργαστήρια του ΕΚΦΕ και από τις 10.00 έως 13.00.

Περισσότερα...
 

Εκδήλωση Απονομής Βραβείων Τοπικού Διαγωνισμού EUSO 2012

E-mail Εκτύπωση PDF

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που συμμετείχαν στον Τοπικό Διαγωνισμό EUSO, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού μεγάρου του Δήμου Νίκαιας

 Στην εκδήλωση κεντρικοί ομιλητές ήταν:

Ο Γεν. Γραμματέας της ΠΑΝΕΚΦΕ και  Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Νίκαιας-Πειραιά Γιώργος Τουντουλίδης

Ο  Καθηγητής του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Τριμπέρης 

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθηναν χαιρετισμό:

Η εκπρόσωπος της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά  Αρχοντία Παπαδοπούλου,

ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Κώστας Τσεφαλάς,

ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Φώτης Μακρυπούλιας,

η Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων Σοφία Πλατανιστιώτη,

ο Συνεργάτης του ΕΚΦΕ Ηλίας Γαβρίλης, 

ο Δήμαρχος Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης.

Στην εκδήλωση ακόμα παραβρέθηκαν καθηγητές, μαθητές, γονείς και διευθυντές από τα συμμετέχοντα σχολεία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή του βίντεο του διαγωνισμού την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την απονομή βραβείων, επαίνων και αναμνηστικών στους συμμετέχοντες.

Τα σχολεία που προκρίθηκαν για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό είναι:

1ο ΓΕΛ Σαλαμίνας με τους:    Δελημιχάλη Γεώργιο

                                             Μπαρή Νεοκλή 

                                             Μπούταλη Δήμητρα

3ο ΓΕΛ Κερατσινίου με τους: Γερασίμου Βασίλειο

                                            Δημητράκη Αναστασία

                                            Μπαρμπέρη Παναγιώτη

4ο ΓΕΛ Κορυδαλλού με τους:  Αργυρόπουλο Γεώργιο

                                             Κεμενίδη Σωτήριο-Αχιλλέα

                                             Περαντζάκη Ανδριάνα

Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτογραφικό Υλικό απο την εκδήλωση

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 08 Δεκέμβριος 2011 13:58 Περισσότερα...
 

Βίντεο από τον Τοπικό Διαγωνισμό EUSO 2012

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

Θέματα Τοπικού Διαγωνισμού EUSO 2012

E-mail Εκτύπωση PDF

 euso

 

 

 

Δείτε τα θέματα του Τοπικού Διαγωνισμού EUSO 2012:


Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2011 10:41
 

Τοπικός Διαγωνισμός EUSO 2012

E-mail Εκτύπωση PDF

Το ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας  διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τον προκριματικό τοπικό διαγωνισμό για τη 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2012

Διαβάστε την Πρόσκληση

 

 

Τοπικός Προκριματικός Διαγωνισμός EUSO 2011 και Εκδήλωση Βράβευσης των μαθητών

PDF
eusoΤο Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο η πρώτη φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την επιλογή στην 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών ? EUSO 2011. Στη περιοχή ευθύνης του ΕΚΦΕ Πειραιά- Νίκαιας  έλαβαν μέρος 21 τριμελείς ομάδες μαθητών Α΄ και Β΄ Λυκείου από ισάριθμα Λύκεια. Οι μαθητές/τριες διαγωνίστηκαν με κεντρικό θέμα τη «Θάλασσα» και προσέγγισαν διαθεματικά το ζήτημα από την πλευρά της Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, με αντίστοιχες εργαστηριακές δοκιμασίες.

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Δείτε τα θέματα εδώ:
Για να δείτε ποια σχολεία και ποιοι μαθητές συμμετείχαν πατήστε ΕΔΩ.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και το ΕΚΦΕ Νίκαιας ? Πειραιά, επιθυμώντας να επαινέσουν και να επιβραβεύσουν όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος, οργάνωσαν εκδήλωση βράβευσης την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ΓΕΛ Νίκαιας. Στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν και βραβεύτηκαν τα τρία σχολεία που θα συμμετάσχουν στον τελικό Πανελλαδικό Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου στην Αθήνα και απονεμήθηκαν έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές.
Τα τρία σχολεία που θα συμμετάσχουν στον Πανελλαδικό διαγωνισμό EUSO 2011 είναι:
α. το 4ο ΓΕΛ Κορυδαλλού
β. το 4ο ΓΕΛ Νίκαιας
γ. το 2ο ΓΕΛ Σαλαμίνας
4o_KORIDALLOU4o_NIKAIAS2o_SALAMINAS
 

Πρόσκληση για τον Τοπικό Διαγωνισμό EUSO 2011

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Το ΕΚΦΕ Πειραιά ? Νίκαιας ενημερώνει ότι θα οργανώσει και φέτος τον Τοπικό Διαγωνισμό για την 8η Ολυμπιάδα Επιστημών -  EUSO 2011, ο οποίος  θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου 2010 και οι λεπτομέρειές του περιγράφονται στο σχετικό έγγραφο της ΠΑΝΕΚΦΕ. Για τη διεξαγωγή του τοπικού διαγωνισμού ορίζεται από το ΕΚΦΕ Τοπική Επιστημονική Επιτροπή η οποία σε συνεργασία με την Κεντρική Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή διοργανώνουν τον τοπικό διαγωνισμό.Το ΕΚΦΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς ΠΕ4 των Λυκείων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά στην Τοπική Επιστημονική Επιτροπή (σύνθεση των θεμάτων, οργάνωση, επιτήρηση, αξιολόγηση) να μας το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 15   Οκτωβρίου. Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί ΠΕ4 με την έναρξη των μαθημάτων να ενημερώσουν τους μαθητές και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τους για την όλη διαδικασία.

Δείτε το σχετικό έγγραφο.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 12 Οκτώβριος 2010 11:20
 

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2011

euso

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών ? ΠΑΝΕΚΦΕ διοργανώνει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών ? EUSO 2011, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ που γεννήθηκαν μετά την 1-1-1994. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί  σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, με  τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, θα επιλεγούν τριμελής/-είς ομάδα/-ες μαθητών από την περιοχή ευθύνης κάθε ΕΚΦΕ. Οι τοπικοί διαγωνισμοί θα διεξαχθούν στις 27 Νοεμβρίου 2010.

Οι  ομάδες που θα επιλεγούν από όλους τους τοπικούς διαγωνισμούς θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 22 Ιανουαρίου 2011 στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας στην Αθήνα. Από την τελική φάση του διαγωνισμού θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών στην Pardubice της Τσεχίας  την περίοδο 17-23 Απριλίου 2011.

Η 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad - EUSO (www.euso.dcu.ie) .

 Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε το πλήρες κείμενο.


 

Εκδήλωση απονομής βραβείων τοπικού διαγωνισμού EUSO 2010

 

ekd1
.
ekd3
.
ekd2
 

Τα Εργαστηριακά Κέντρα  Φυσικών Επιστημών Πειραιά (Νίκαιας και Καλλίπολης) διοργάνωσαν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010  εκδήλωση στο δημαρχιακό μέγαρο  του Δήμου Νίκαιας για τη βράβευση των σχολικών ομάδων των Λυκείων της Διεύθυνσης Πειραιά που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό επιλογής για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών ? European Union Science OlympiadUSO).

 

H εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό από τον κ. Γιώργο Τουντουλίδη, Υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Πειραιά - Νίκαιας, και τον κ.  Γιάννη Θάνο, Υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Πειραιά  - Καλλίπολης.

 

Ακολούθησε ομιλία από την  κ. Σοφία Πλατανιστιώτη, κατά την οποία έγινε υποδοχή των μαθητικών ομάδων που πήραν μέρος στο διαγωνισμό και αναφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του διαγωνισμού. Επίσης παρουσιάστηκε αναλυτικά το περιεχόμενο και η δομή της πρώτης φάσης του διαγωνισμού και έγινε ενημέρωση για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί σε πανελλαδικό επίπεδο το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στο ΕΚΦΕ της Ν.Φιλαδέλφειας. Τέλος έγινε μνεία στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού και εκφράστηκαν ευχαριστίες και στους υπόλοιπους φορείς και πρόσωπα που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού.

 

Στη συνέχεια έγινε η απονομή των επαίνων σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού και των βραβείων και δώρων στους μαθητές που προκρίθηκαν από τους παρόντες πολιτικούς και εκπαιδευτικούς εκπροσώπους.

 Οι ομάδες που προκρίθηκαν είναι: το 3ο ΓΕΛ Nίκαιας, το 2ο ΓΕΛ Σαλαμίνας, το 1ο ΓΕΛ Σαλαμίνας (ΕΚΦΕ Νίκαιας) και το 11ο ΓΕΛ Πειραιά και το Ιδιωτικό ΓΕΛ «Ο Θεμιστοκλής» (ΕΚΦΕ Καλλίπολης).

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κώστας Καμπούρης, Γραμματέας της ΠΑΝΕΚΦΕ, συντονιστής και ιδρυτικό μέλος της ΕUSO  στην Ελλάδα

 

Η εκδήλωση έληξε με την κοπή της βασιλόπιτας από τους Υπεύθυνους των ΕΚΦΕ Πειραιά και το κέρασμα των παρευρισκομένων.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν στην άριστη διεξαγωγή της εκδήλωσης και κυρίως όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, πολιτικούς και εκπαιδευτικούς εκπροσώπους, καθηγητές και μαθητές.

 

Χαιρετιστήρια επιστολή της κ. Αρχοντίας Παπαδοπούλου,

Προϊσταμένης του 2ου Γραφείου Δ/θμιας Εκπ/σης Πειραιά

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

ΒΙΝΤΕΟ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ EUSO 2010

euso 

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τα αποτελέσματα του τοπικού διαγωνισμού EUSO 2010, ο οποίος πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 28/11/2009 με τη συμμετοχή 3μελών ομάδων από 21 Λύκεια (πατήστε ΕΔΩ) της περιοχής ευθύνης μας. 

 Για να δείτε τα θέματα του διαγωνισμού πατήστε ΕΔΩ .

  

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣΛΥΚΕΙΟΜΑΘΗΤΕΣ
1ο3ο ΝίκαιαςΚαλαϊδοπούλου Αικατερίνη
Προσίλης Αντώνιος
Χατζηθωμάς Κων/νος
2ο2ο ΣαλαμίναςΚριτσίλης Μάριος
Λαδουκάκης Αριστείδης
Τσιλιβίγκος Χρήστος
3ο1ο ΣαλαμίναςΒιλλιώτης Νικόλαος
Καπαραλιώτης Παναγιώτης
Κιαμίλης Ελευθέριος
   
ΑΝΑΠΛ/ΚΟΙΣΧΟΛΕΙΟΜΑΘΗΤΕΣ
4ο4ο ΝίκαιαςΔρούτσας Σταύρος
Ελισσαίος Θεόδωρος
Ευγενίου Μιχαήλ
5ο4ο ΚορυδαλλούΘεοδώρου Σωτήριος
Παναγιωτακόπουλος Θόδωρος
Σωτηροπούλου Βαρβάρα

 

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Science in School

science in school

ΠΑΝΕΚΦΕ

panekfe

CHEM VIEW

Master Classes

Η ΧΗΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Τι θα θέλατε περισσότερο από το ΕΚΦΕ;
 
Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
 

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα10
mod_vvisit_counterΧτες37
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα47
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα493
mod_vvisit_counterΣυνολικά259470