ΕΚΦΕ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΝΙΚΑΙΑΣ

ΔΝΣΗ ΔΘΜΙΑΣ ΕΚΠΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

  • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Τελικά αποτελέσματα Τοπικού Προκριματικού Διαγωνισμού EUSO 2015-2016

E-mail Εκτύπωση PDF

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Τοπικός Προκριματικός Διαγωνισμός για τη «14η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - European Union Science Olympiad - EUSO2016», για την επιλογή των μαθητικών ομάδων, που θα συμμετέχουν  στη δεύτερη φάση.

Στον τοπικό διαγωνισμό συμμετείχαν 22 ομάδες από τα λύκεια της αρμοδιότητας του ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες των μαθητών και ιδιαίτερα στις ομάδες:

  • του 4ου ΓΕΛΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
  • του 3ου ΓΕΛ ΝΙΚΑΙΑΣ
  • του 1ου ΓΕΛ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

που διακρίθηκαν και προκρίνονται στη δεύτερη φάση.

Η βράβευση των τριών μαθητικών ομάδων και η απονομή επαίνων σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στην αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Νίκαιας. 

Στην εκδήλωση προσεκλήθη και μίλησε η επίτιμη Σχολική Σ ύμβουλος κ.Τρικαλίτη Αγγελική με θέμα" Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας?."

Τελικά αποτελέσματα

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2015 22:56
 

Τοπικός προκριματικός διαγωνισμός EUSO 2015-16

E-mail Εκτύπωση PDF

τοπικος EUSO 2015-16

Γη. Θα μπορούσε κι αλλού;

Μια από τις δραστηριότητες των επιστημόνων που ασχολούνται με το Διάστημα είναι και η μελέτη των συνθηκών που επικρατούν σε άλλα ουράνια σώματα. Ο κύριος στόχος είναι η πιθανότητα να βρεθούν συνθήκες παρόμοιες με αυτές της Γης, ώστε να είναι δυνατή η μελλοντική αποίκηση της γήινης ζωής. Ψάχνουν να βρουν βιώσιμα περιβάλλοντα με ευνοϊκές συνθήκες, δηλαδή ύπαρξη υγρού νερού, οργανικές ουσίες, πηγές ενέργειας. 

Στην εργαστηριακή διαδικασία που ακολουθεί, θα θεωρήσετε ότι είστε μέλη μια τέτοιας ομάδας επιστημόνων και μελετάτε δείγματα από κάποιο ουράνιο σώμα ή προσπαθείτε να δημιουργήσετε συνθήκες κοντινές σ? αυτές που επικρατούν εκεί. Στη Χημεία θα κάνετε ανάλυση "υγρού'' από άλλον πλανήτη,στη Βιολογία θα μελετήσετε τη δυνατότητα ζύμωσης με νερό που βρέθηκε σ? αυτόν και στη Φυσική θα προσεγγίσετε την βαρύτητα που επικρατεί εκεί.

Θέματα

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2015 07:11
 

Τοπικός Προκριματικός Διαγωνισμός EUSO 2014-15

E-mail Εκτύπωση PDF

Το Σάββατο 6/12/2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο τοπικός προκριματικός διαγωνισμός EUSO 2014-2015 από τα ΕΚΦΕ Πειραιά-Νίκαιας.

Το ΕΚΦΕ συγχαίρει τους συμμετέχοντες μαθητές από 21 Λύκεια της περιοχής.Ευχαριστεί τους πρώην συνεργάτες για την δημιουργία των θεμάτων, και  τους επιτηρητές-βαθμολογητές για την άψογη διεξαγωγή του διαγωνισμού.Τέλος ευχαριστεί τους συναδέλφους που προετοίμασαν τις ομάδες των μαθητών, καθώς και τους συνοδούς καθηγητές.

Πατήστε την εικόνα για να δείτε τα θέματα του διαγωνισμού

spyropoulos

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 12 Δεκέμβριος 2014 10:01
 

Φωτογραφίες, βίντεο και Θέματα Τοπικού διαγωνισμού EUSO 2014

E-mail Εκτύπωση PDF

Στον τοπικό διαγωνισμό EUSO 2014 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2014 πήραν μέρος και τα 22 ΓΕΛ της περιοχής ευθύνης του ΕΚΦΕ και το 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας.

Διαβάστε τα ΘΕΜΑΤΑ Φυσικής- Χημείας -Βιολογίας.

Για να δείτε τις φωτογραφίες από το διαγωνισμό πατήστε "ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ".

Tα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 στην εκδήλωση απονομής βραβείων και επαίνων, με κύριο ομιλητή τον Επ. Καθηγητή Αστροφυσικής του Τμήματος Φυσικής ΕΚΠΑ, Μάνο Δανέζη με θέμα: "Το σύμπαν όπως δεν το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα", στις 12:00μ.μ.

Βράβευση

Ομιλία Δανέζη

Για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του κ.Δανέζη

ξεκινήστε το βίντεο και πλοηγηθείτε στo powerpoint που βρίσκεται από πάνω.

Attachments:
Download this file (deltio_typou.pdf)Δελτίο τύπου[ ]
Download this file (THEMATA_TOPIKOY_NIKAIAS_EUSO_2014.rar)Θέματα[ ]

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 22 Δεκέμβριος 2013 17:11 Περισσότερα...
 

Έγγραφα τοπικού διαγωνισμού EUSO 2014

E-mail Εκτύπωση PDF

Το ΕΚΦΕ Πειραιά ? Νίκαιας στα πλαίσια του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2014, διοργανώνει τοπικό προκριματικό διαγωνισμό εργαστηριακών δεξιοτήτων στα μαθήματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας για μαθητές ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., που έχουν γεννηθεί μετά την 01-01-1997.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη μελέτη των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.
Ο τοπικός Μαθητικός Διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 στα Εργαστήρια του ΕΚΦΕ και από τις 10.00 έως 13.00.

Κατεβάστε από το συνημμένο αρχείο τα έγγραφα του διαγωνισμού EUSO 2014.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2013 15:33
 

Ομιλία Σ. Θεοδοσίου στην εκδήλωση βράβευσης EUSO 2013

Παρακολουθήστε την ομιλία του κ. Θεοδοσίου που πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση βράβευσης για την πρόκριση των μαθητικών ομάδων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό EUSO 2013. Παράλληλα με το βίντεο μπορείτε να παρακολουθείτε και το powerpoint που παρουσιάζονταν τη στιγμή της ομιλίας.


 

Εκδήλωση Απονομής Βραβείων Τοπικού Διαγωνισμού EUSO 2013

Tο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΦΕ Νίκαιας - Πειραιά η προκριματική φάση του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Πειραμάτων, που διοργανώνει- όπως κάθε χρόνο- το επιστημονικό σωματείο των Υπευθύνων ΕΚΦΕ «ΠΑΝΕΚΦΕ». Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών EUSO 2013.
Στον τοπικό διαγωνισμό συμμετείχαν 24 Λύκεια (όλα τα ημερήσια Γενικά Λύκεια των Δήμων Νίκαιας- Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου ? Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας, το εσπερινό ΓΕΛ Νίκαιας και το 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας) με τριμελείς μαθητικές ομάδες.

 

Οι μαθητικές ομάδες που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις και θα εκπροσωπήσουν το ΕΚΦΕ μας στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα γίνει στις 19 Ιανουαρίου 2013 στην Αθήνα, είναι:

  1.      4ο ΓΕΛ Κορυδαλλού :Μπατούνας Αλέξανδρος, Παπαχρήστος Κων/νος, Στασινοπούλου Ελένη
  2.      2ο ΓΕΛ Σαλαμίνας: Βασιλείου Χρήστος, Δουμένης Παρασκευάς, Παπανικολάου Μαρία-Ελένη
  3.      4ο ΓΕΛ Κερατσινίου: Μύαρης Νικόλαος, Παναγιώτου Εμμανουήλ, Σιάνης Αλέξανδρος

Η βράβευση των τριών μαθητικών ομάδων και η απονομή επαίνων σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου σε εκδήλωση στο ασφυκτικά γεμάτο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Νίκαιας ?Ρέντη.

 

DSC09272.JP...
Image Detail

Στην εκδήλωση προσεκλήθη και μίλησε ο Αν. Καθηγητής της Ιστορίας και της Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Στράτος Θεοδοσίου με το επίκαιρο θέμα «Αστρικά ?..ημερολόγια- Απειλή από το διάστημα».

Τίμησαν τον ομιλητή και τους βραβευθέντες μαθητές ο Δήμαρχος Νίκαιας ? Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκαιας -Ρέντη και Γ.Γ. της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Κώστας Τσεφαλάς, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Δ/θμιας Δ/νσης Πειραιά Θεόδωρος Μαλαμίδης, ο Πρόεδρος της ΠΑΝΕΚΦΕ Κώστας Καμπούρης, ο

Υπεύθυνος του αδελφού ΕΚΦΕ Πειραιά - Καλλίπολης Γιάννης Θάνος - οι οποίοι απένειμαν τα βραβεία και τους επαίνους ? καθώς και η πλειοψηφία των Διευθυντών των Λυκείων και οι εκπαιδευτικοί που προετοίμασαν και συνόδευσαν τις ομάδες τους.

Ευχαριστούμε τις εκδόσεις «Σαββάλα» για την ευγενική προσφορά ενός τόμου ?λευκώματος σε κάθε βραβευθέντα μαθητή.

Για τις φωτογραφίες αναλυτικά πατήστε "περισσότερα".

Περισσότερα...
 

Θέματα Τοπικού Διαγωνισμού EUSO 2013 ΕΚΦΕ ΠΕΙΡΑΙΑ_ΝΙΚΑΙΑΣ

euso2013Δείτε τα συνημμένα θέματα του Τοπικού Διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2012



 

 

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2013

 

Στο πλαίσιο του «Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την επιλογή ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 11η Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2013, το ΕΚΦΕ Πειραιά ? Νίκαιας οργανώνει και φέτος τον Τοπικό Διαγωνισμό ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 από ώρα 9:30 ? 13:30 στα εργαστήρια του ΕΚΦΕ ? Ακροπόλεως 53 Νίκαια.


 

Εξοικειώση μαθητών για τον Τοπικό διαγωνισμό EUSO 2013

E-mail Εκτύπωση PDF

euso2013

 

Όργανα, διατάξεις και διαδικασίες με τα οποία πρέπει να είναι εξοικειωμένοι οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στον Τοπικό διαγωνισμό EUSO 2013.

Δείτε το συνημμένο αρχείο

Attachments:
Download this file (organaEUSO2013.pdf)organaEUSO2013.pdf[ ]

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 31 Οκτώβριος 2012 11:40
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Science in School

science in school

ΠΑΝΕΚΦΕ

panekfe

CHEM VIEW

Master Classes

Η ΧΗΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Τι θα θέλατε περισσότερο από το ΕΚΦΕ;
 
Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
 

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ

Έχουμε 12 επισκέπτες συνδεδεμένους

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα28
mod_vvisit_counterΧτες36
mod_vvisit_counterΑυτή την εβδομάδα214
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα660
mod_vvisit_counterΣυνολικά259638